Artikkelit

Luonnonperintösäätiön vuosilehti 2018

Ikimetsän ystävät ry haluaa kiittää kaikkia jäseniään, tukijoitaan sekä muita ikimetsiemme suojelijoita kuluneesta vuodesta. Ohessa Luonnonperintösäätiön vuosilehti 2018 sähköisessä muodossa kiitoksena.

Uutisia Ikimetsästä 2017

Luonnonperintösäätiön vuosilehti 2017 on ilmestynyt. Uutisia Ikimetsästä pääset lukemaan alla olevasta linkistä. Lehti toimitetaan myös kotiin kaikille Ikimetsän ystävät ry:n jäsenille joulukuussa.

Ikimetsän ystävät ry haluaa kiittää kaikkia jäseniään ja tukijoitaan vuodesta 2017 sekä toivottaa kiireetöntä joulua ja rauhaisaa vuotta 2018.

Juha Ilkan pyy ja takinamarja -kortit

Ilahduta tänä jouluna Juha Ilkan Pyy ja taikinamarja -kortilla.
 
Ilahduta tänä jouluna Juha Ilkan Pyy ja takinamarja -kortilla.
 
 
 
 
 
 

Metsiensuojeluakin voi suoramarkkinoida

Ari Aalto on Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenyhdistyksen Keurusseudun Luonnonystävien metsävastaava. Hän edistää metsiensuojelua markkinoimalla suojeluvaihtoehtoa suoraan arvokkaiden metsien omistajille. Metsien monimuotoisuusohjelma METSO:n ansiosta omistajien on mahdollista saada suojelusta rahaa, ja jokaisen metsänystävän kannattaa olla mukana lisäämässä METSO-ohjelman tunnettuutta. Myös Luonnonperintösäätiö kaipaa tukiyhdistyksen ”markkinointiapua”.

Miten käy Metsähallituksen luontopalveluiden?

EU vaatii, että valtion on yhtiöitettävä tietyt liiketoiminnan muodot, jottei kilpailutilanne vääristy. Valtion metsistä vastaavan Metsähallituksenkin rakennetta ollaan muuttamassa. EU:n yhtiöittämisvaatimus ei koske luonnonsuojelutoimintaa, mutta luontopalveluiden tulevaisuus Metsähallituksessa näyttää kuitenkin toistaiseksi epävarmalta. Valtio omistaa Suomen metsistä n. 26 prosenttia, johon sisältyy myös mittava luonnonperintö: kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet.

Kuka maksaa sukupuuttovelan Suomen luonnossa?

Otso Ovaskaisen esitys

Akatemiatutkija Otso Ovaskainen esitelmöi metsälajiston köyhtymisestä Seinäjoella Ikimetsän ystävät ry:n yleisötilaisuudessa 25.1.2009. Pohjanmaan heikosta metsiensuojelutilanteesta huolimatta tilaisuudessa oli kolmisenkymmentä asiasta kiinnostunutta.

Laitilan peikkometsä jää luonnonperinnöksi

Teksti ja kuva Jami Jokinen
Julkaistu Länsi-Suomi -lehdessä 8.12. 2006

Panu Kunttu paksusammalkuusikossa

Maaimanlaajuinen tuho jatkuu yhä luonnonmetsissä

Jo vuosia on tiedetty, että esimerkiksi Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa metsän pinta-ala on kasvussa. Näillä alueilla valtaosa uudesta metsästä on kuitenkin talousmetsää, joka on luonnon monimuotoisuuden suhteen paljon köyhempää kuin luonnonmetsät. Luonnonmetsien kohdalla onkin ennenaikaista puhua metsäkadon taittumisesta.

Kyseisessä tutkimuksessa on kiinnitetty huomiota metsän neljään tärkeään ominaisuuteen: pinta-alaan, kasvavan puuston tilavuuteen sekä elollisen aineksen ja metsien sitoman hiilen määrään.

Yhdistele sisältöä