Mediatiedotteet

Uusi luonnonsuojelualue Vöyriin

Luonnonperintösäätiö on vastaanottanut äskettäin komean metsälahjan. Vaasalainen luonnonystävä Lauri Hakamies lahjoitti Vöyrin Vetlotin saaresta Wikskog-nimisen metsäpalstan. Vetlot sijaitsee Kyrönjoen suistossa murtovesialueella. Säätiö suojelee Wikskogin osana Suomen juhlavuoden 'Luontolahjani satavuotiaalle' -kampanjaa.

Wikskogin tuleva luonnonsuojelualue on kooltaan kymmenen hehtaaria - tähän kuuluu myös pitkä rantavyöhyke, jossa kasvaa vanhoja tervaleppiä.

Wikskog on säätiön 62. alue ja kahdeksas Pohjanmaalla.

Alavuden Lampilan suojelualue laajenee

Luonnonperintösäätiö osti äskettäin suojeltavaksi Alavuden Töysän metsätilan, joka liittyy suoraan säätiön jo aiemmin hankkimaan Lampilan metsään. Haveri ostettiin Atte Kaasalaiselta, jonka suvulle tila siirtyi sodan jälkeen. Rajantakaisen Karjalan Pyhäjärveltä evakkona tullut Heikki Kaasalainen osti tilan itselleen vuonna 1946. Heikin pojanpoika Atte koki suojelun parhaiten menneitä sukupolvia kunnioittavana ratkaisuna, johon myös hänen tyttärensä isäänsä kannustivat.

Mikko Sorjasesta Ikimetsän ystävien uusi puheenjohtaja

Maaliskuun lopulla pidetty vuosikokous valitsi Ikimetsän ystävät ry:n uudeksi puheenjohtajaksi seinäjokelaisen Mikko Sorjasen. Sorjanen on ollut mukana yhdistyksessä alusta saakka ja toiminut sen sihteerinä ja työntekijänä vuosina 2009-2013.

"Metsä on kotimaisemani, mutta myös suomalaisen mielenmaisema ja loputon innoituksen lähde.Luonnonmetsien olemassaolon turvaaminen on henkisen pääoman turvaamista, mutta myös vastuun kantamista metsistä riippuvaisista lajeista - mukaanlukien ihmisestä", Sorjanen toteaa.

Terveiset Ikimetsän ystävien vuosikokouksesta 2014

Kevät alkaa olla jo pitkällä ja Ikimetsän ystävien vuosikokouskin on taas pidetty, sunnuntaina 23.3. Tampereen Vanhalla kirjastotalolla. Ennen kokousta Sauli Valkonen Metsäntutkimuslaitokselta kertoi uudesta metsälaista ja kokouksen jälkeen kokoontui myös Ekometsätalouden liiton vuosikokous.

Tikkatilistä Luonnonperintösäätiöön: Säätiön perustajan Pentti Linkolan 80-vuotisjuhlakeräys alkaa

Luonnonperintösäätiö muistaa perustajansa ja puheenjohtajansa Pentti Linkolan 80-vuotisjuhlaa 7.12.2012 merkkipäiväkeräyksellä. Keräys kestää vuoden loppuun.

Lue lisää Luonnonperintösäätiön sivuilta!

Valokuvanäyttely Karnaistenkorpi – korpi kaupungissa

Läntisellä Uudellamaalla sijaitsevasta Karnaistenkorvesta on valmistumassa valokuvanäyttely. Karnaistenkorpi on laaja yhtenäinen korpialue Lohjalla tiiviin asutuksen läheisyydessä. Alueen 690 hehtaarista kymmenesosa on yli satavuotiasta metsää. Alueen metsissä on runsaasti lahopuuta, mikä lisää alueen luontoarvoa, sillä monet lajit ovat riippuvaisia lahopuusta. Karnaistenkorvessa on runsaasti harvinaisia ja uhanalaisia lajeja.

Ikimetsän ystävien vuosikokous 2012

Lauantaina 10. maaliskuuta pidettiin Ikimetsän ystävät ry:n vuosikokous Tampereella. Kokousta ennen piti Petri Keto-Tokoi esitelmän hänen ja Timo Kuuluvaisen Suomalainen Aarniometsä teoksesta.

Vanhojen metsien ilta Radio Suomessa

Ikimetsän ystävien hallituslainen Heikki Lokki esiintyi 21. maaliskuuta Radio Suomen Vanhojen metsien illassa yhdessä WWF:n Veikko Neuvosen kanssa. Ohjelma on kuultavissa Radio Suomen sivuilta.

 

Ikimetsän ystäville oma Facebooksivu

Ikimetsän ystäville on tehty oma ja virallinen facebook-sivu. Tue toimintaamme!

Kevät lähestyy, kuten myös Luonto-Liiton Kevätseuranta kampanja!

Pitkä talvi ja pimeys jäävät kohta pakkasineen taakse, kun kevätauringon ensisäteet pilkistävät saaden luonnon heräämään talviunilta.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että kevätseuranta kampanja kiepsahtaa käyntiin. Kaikki siis joukolla ylös, ulos ja ihastelemaan kohta alkavaa kevättä. Mikä voisi olla parempaa? No tietysti se, että kirjaa samalla keväthavaintonsa ylös ja lähettää ne Luonto-Liittoon!

Tänä vuonna kevätseurantaviikonloput ovat seuraavat:

Yhdistele sisältöä