Helsingin kirjamessut 2011

Ikimetsän ystävät osallistuivat 26.10. - 30.10. Helsingin kirjamessuille. Vilkkaista messuista kehkeytyi tuottoisin tapahtuma mihin yhdistys on historiansa aikana osallistunut.

Messukeskus oli sijoittanut esittelypisteemme loistavasti messujen päälavan eteen. Vierailijoita piisasi, kun lavalla ohjelmasta vastasi niin presidettiehdokaat kuin sarjakuvan suurnimi Don Rosa ja tusinoittain muita kirjallisuuden nimihenkilöitä.

Eikä jäänyt oma esittelypisteemmekään vaille vetonauloja. Yleisöä houkutteli koko messujen ajan Luonnonperintösäätiön perustaja ja puheenjohtaja Pentti Linkola. Lauantaina piipahti paikalla myös kirjailija ja Ikimetsän ystävä Leena Lehtolainen.

Kirjamessujen yleinen ilmapiiri oli metsien suojelumyönteinen ja uusia tuulia hakeva. Metsä koettiin kokonaisuutena, jonka tulevaisuus tulisi turvata. Messuyleisön halusta suojella palasia suomalaista metsäluontoa kertyi
2758 euroa lahjoituksia. Tällä summalla saadaan suojeltua puolen hehtaarin metsä eli noin 5000 neliötä! Halua osallistua toimintaan löytyi myös ennätyksellisen paljon. Ikimetsän ystäviin liittyi 26 uutta metsän ystävää.

Uuden ikimetsän ystävän ja messuvieraan tunnelmiin pääset lukaisemalla Harmaan pupun päiväkirjasta messumerkinnän.

Kiitos messujen onnistumisesta kuuluukin aktiivisille yhdistyksen jäsenille. Heidän toimestaan näyttelyosastollamme oli koko pitkän messurupeaman ajan innokasta ja innostavaa väkeä houkuttelemassa uusia toimijoita mukaan.

Kiitos kaikille vapaaehtoisille ja lahjoittajille! Tervetulotoivotus myös uusille jäsenille!