Kesäretkellä Kuhmalahden Korpivainion metsässä

Ikimetsän ystävät järjesti lauantaina 6.6. retken Luonnonperintösäätiön
suojelemaan Korpivainion metsään Kuhmalahdella. Korpivainion metsä on
26 hehtaarin kokoinen ja säätiön metsistä runsaspuustoisimpia. Säätiö
osti metsän vuonna 2005 Aimo Saksalalta.

Retkeläiset ihailevat pahkakuusta Korpivainion metsän keskiosassa.

Retkelle osallistui kymmenkunta metsänystävää. Oppaana toimi yhdistyksen hallituksen jäsen Anni Kytömäki. Muutaman tunnin metsäretkellä tutustuttiin erityisesti metsän vihreään peitteeseen, sammaliin. Retkeläisille tulivat tutuiksi mm. metsäkerrossammal, metsäliekosammal ja isokastesammal. Iltapäivän retkellä oli hiljaista, metsänäänet rajoittuivat vain hippiäisen ja peipon lauluun.

Retken kohokohta kohdattiin loppumatkasta, kun lähestyttiin Längelmäveden rantaa, johon metsä lännessä rajoittuu. Yhtäkkiä retkeläisiä tervehti mahtava, vanha haapa. Haavan ympäri eivät kädet läheskään yltäneet. Opas kertoi keväällä löytäneensä puun juurelta yhden liito-oravan papanan, joten suojelualue vetää puoleensa näitä yön liikkujiakin.

Teksti: Sinikka Kunttu
Kuva: Anneli Pekkala-Jalava