Valokuvanäyttely Karnaistenkorpi – korpi kaupungissa

Läntisellä Uudellamaalla sijaitsevasta Karnaistenkorvesta on valmistumassa valokuvanäyttely. Karnaistenkorpi on laaja yhtenäinen korpialue Lohjalla tiiviin asutuksen läheisyydessä. Alueen 690 hehtaarista kymmenesosa on yli satavuotiasta metsää. Alueen metsissä on runsaasti lahopuuta, mikä lisää alueen luontoarvoa, sillä monet lajit ovat riippuvaisia lahopuusta. Karnaistenkorvessa on runsaasti harvinaisia ja uhanalaisia lajeja.

Karnaistenkorven tekee erityiseksi se, että se on viimeisiä eteläisessä Suomessa olevia vanhoja luonnonmetsäalueita, ikimetsä tiiviin asutuksen puristuksessa. Karnaistenkorpi on erikoinen urbaani korpi, Suomen ainoa moottoritien päällä sijaitseva korpialue.

Näyttely tutkii korpimetsän ja kaupunkimaisen virkistyskäytön suhdetta. Valokuvanäyttely dokumentoi ainutlaatuisen korpialueen nykytilaa, erityispiirteitä ja käyttömahdollisuuksia. Näyttely seuraa korven elämää aamusta yöhön, keväästä talveen.

Noin 40 värillistä valokuvavedosta käsittävä näyttely on esillä Lohjan kaupunginkirjastossa 3.9.–29.9.2012 ja Karjaalla sijaitsevassa galleriZEBRA:ssa 23.11.-20.12.2012.

Näyttelyn toteuttaa työryhmä Leo Vuorinen, Heikki Simpura ja Kauko Paksula.