Retket

Retkeläiset niityllä suojelualueen länsilaidalla

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikimetsän ystävien retket suunnataan tavallisesti Luonnonperintösäätiön suojelualueille. Yhdistys auttaa säätiötä hankkimaan suojelualueita, joten ne ovat erityisen kiinnostavia jäsenkunnan kannalta - metsiä, jotka voi symbolisella tasolla kokea "omiksi".

Vuosittain yhdistys järjestää yleensä kaksi retkeä: tutustumisretken ja talkooretken. Tutustumisretkellä vieraillaan päiväseltään yhdellä tai kahdella suojelualueella, tarkkaillaan niiden luontoa ja nautitaan metsämaisemista. Tutustumisretkiä on tehty mm. Enäjärven suojelualueelle Laitilaan, Topenginleijalle Kustaviin sekä Riihikosken metsään Saloon.

Talkooretkillä puolestaan retkeillään luonnossa ja tehdään töitä. Talkooretkien vakiokohde on Parikkalan Akanvaara, jonka pienet niityt loppukesäisin niitetään perinnebiotoopin ylläpitämiseksi. Muiden talkooretkien aihe vaihtelee tarpeen mukaan: esim. Lopen Harjun suojelualueella pidettiin padonrakennustalkoot syksyllä 2007 ja syksyllä 2010 pystytettiin suojelualuetolpat Keltalammelle Heinolaan. Talkoiden tavoite on säilyttää ja/tai edistää luonnon monimuotoisuutta.

Retkistä ilmoitetaan internet-sivuilla tapahtumakalenterissa ja Ikimetsän ystäville jäsenkirjeessä. 

Akanvaara 04